Norton Motorcycle Tech Talk

Home

Printer-friendly copy
Online Resources
Norton Manuals / Dyno Dave / MotoCycles.com / Daytona Bike Week
Top Norton Motorcycle Tech Talk Forum Topic #29   Previous topic | Next topic   
mugenSun Jun-06-10 09:27 AM
Member since Jun 06th 2010
1 posts
Click to send private message to this authorClick to view this author's profileClick to add this author to your buddy list
"Norton Commander trouble"


          

I am from Portugal and own a Norton Commander (588cc twin-rotor) from 1992, Krauser side-bags model with 30.000km, which is currently not running.


The problem started with the batteries getting empty too fast. I had the bike at a local mechanic who figured out that electricity was getting at the batteries at 15V, so he replaced some electrical part to fix that, but the bike stoped working after a few runs. After a few kilometers the engine would start to fail, and the rpm tachometer going lose, and lacking power until I had to get to 2nd gear to get back home.


Than I could connect to a "specialist", a mechanic that works with wankel engines at Mazda, and does work at home with airplane and boat wankel engines. He took a look at the bike and said it is an electrical problem and would not try to fix it. He showed me that while the engine is running, both exhausts are outputting correctly, and he took off one of the spark plugs and said the compression is ok.


Currently, the bike starts with auxiliary help to the batteries, otherwise they get empty in little time. After few seconds the rpm tachometer goes lose and it reads top rpm although the engine acceleration is idle and after that it looks like the power is cut and the engine stops.


Any ideas/solutions on how to get the bike back on running?


Thanks,
Gonçalo

  

Alert Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top
Top Norton Motorcycle Tech Talk Forum Topic #29 Previous topic | Next topic





Norton Commando Oil Change